Υπηρεσίες για Ενήλικες

Z

Κλινική Αξιολόγηση Ψυχικών Διαταραχών

Ο σύγχρονος άνθρωπος, παρά την επιστημονική εξέλιξη και τα τεχνολογικά επιτεύγματα, εξακολουθεί να ζει κάτω από αντίξοες συνθήκες ικανές να οδηγήσουν στη δημιουργία ή στην ανάδυση διαταραχών της προσωπικότητας και ψυχικών διαταραχών. Τέτοιες είναι οι κρίσεις πανικού, οι αγχώδεις και ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές, οι φοβίες, οι διαταραχές της διάθεσης- η κατάθλιψη, η διπολική διαταραχή,  αλλά και οι ψυχώσεις.

Προκειμένου η παρέμβαση, στις περιπτώσεις αυτές, να είναι η καταλληλότερη απαιτείται ενδελεχής αξιολόγηση και διαφοροδιάγνωση. Η διαδικασία ξεκινά με τη λήψη λεπτομερούς ιστορικού και τη χορήγηση κατάλληλων κατά περίπτωση ψυχομετρικών δοκιμασιών, ακόμα και αν υπάρχει ήδη διαγνωστικός χαρακτηρισμός από άλλον ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα. Αυτό κρίνεται απαραίτητο καθώς  κάθε ατόμο είναι μοναδικό ως προς τον συνδυασμό των ειδικών συμπτωμάτων, την (πιθανή) συνοσηρότητα (δηλαδή την ταυτόχρονη ύπαρξη δύο διαταραχών), την ηλικία, τις ιδιαιτερότητες και την προσωπικότητά του. Η κλινική παρατήρηση του ατόμου και πληροφορίες από κάποιον πιθανό συνοδό συχνά συμπληρώνουν το ιστορικό, ενώ καταγράφεται και οποιαδήποτε σχετική φαρμακευτική αγωγή έχει πιθανώς χορηγηθεί από κατάλληλο θεράποντα ιατρό στο παρόν ή το παρελθόν.

Ο συνολικός χρόνος που απαιτείται για την αξιολόγηση του αιτούμενου ποικίλλει ανάλογα με τις δοκιμασίες από 45 έως 60 λεπτά και ολοκληρώνεται συνήθως σε μία συνάντηση. Επίσης, ενδέχεται τα πρώτα αποτελέσματα από κάποιες δοκιμασίες να δείξουν ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί και κάποια επιπλέον δοκιμασία. Σε αυτή την περίπτωση και κατόπιν συζήτησης με τον ενδιαφερόμενο, κατανέμουμε τον χρόνο αξιολόγησης σε δύο συνεδρίες.

Στο τέλος της διαδικασίας ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται προφορικώς σχετικά με τα αποτελέσματα. Μπορεί να δοθεί κατόπιν αιτήματος του ατόμου και πλήρης γραπτή έκθεση.

Z

Ψυχολογική Ατομική & βραχεία παρέμβαση σε ενήλικες με γνωστικο-συμπεριφοριστικές τεχνικές

Aυτο-εκτίμηση, προσωπική ανάπτυξη, προβλήματα διαχείρισης άγχους, διαπροσωπικών & οικογενειακών σχέσεων, διαζύγιο, απώλεια & πένθος, κατάθλιψη

Z

Οικογενειακή Συμβουλευτική & Συμβουλευτική Ζεύγους

Η  οικογένεια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας μας ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μία  μικρογραφία της κοινωνίας καθώς περιγράφεται για τα μέλη της μέσα από διαφορετικούς ρόλους, κανόνες, ιεραρχία, υποχρεώσεις ηθικές, οικονομικές και κοινωνικές. Συχνά υπάρχουν όπως είναι αναμενόμενο δυσκολίες στη διαχείριση των συμπεριφορών και των συναισθημάτων μεταξύ των μελών, διαφωνίες, συγκρούσεις, ακόμα και ακραίες κακοποιητικές συμπεριφορές.

Η οικογένεια ξεκινά από το ζεύγος και ακόμα και στην περίπτωση που δεν υπάρχουν παιδιά, ο κάθε σύντροφος αποτελεί οικογένεια για τον άλλον. Η συμβουλευτική ζεύγους μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη διερεύνηση των απαραίτητων συστατικών στοιχείων της σχέσης όπως η αγάπη, ο σεβασμός, η αμοιβαία εκτίμηση, καθώς και στη λήψη σημαντικών αποφάσεων με την προϋπόθεση της ειλικρινούς θέλησης και των δύο μελών.

Όταν το ζευγάρι αποκτά παιδιά η οικογένεια λειτουργεί πλέον σαν ένα διευρυμένο σύστημα. Όταν υποφέρει ένα μέλος υποφέρει όλη η οικογένεια. Η οικογενειακή συμβουλευτική βοηθά την οικογένεια να θέσει όρια και κανόνες για την καλή λειτουργία του σπιτιού, την υγιή συμπεριφορά μεταξύ των μελών ανάλογα με τον ρόλο του καθενός, την καλλιέργεια υγιών συναισθημάτων και της υγιούς ανεξαρτησίας του κάθε μέλους.

Στην περίπτωση που το ζευγάρι έχει συνειδητά και ώριμα  οδηγηθεί στην απόφαση της λύσης του κοινού του βίου, η συμβουλευτική βοηθά στην ομαλή μετάβαση όλων των μελών στη νέα μορφή της οικογένειας.

Z

Νευροψυχολογική Αξιολόγηση Ενηλίκων

Εγκεφαλικά, Επιληψία, Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Νευροεκφυλιστικές νόσοι

Z

Γνωστική παρέμβαση και ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα με γνωστικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς

 ως απόρροια Εγκεφαλικού, Επιληψίας, Κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, Νευροεκφυλιστικών νόσων

Z

Ψυχολογική παρέμβαση, συμβουλευτική & υποστήριξη σε φροντιστές ενήλικων

ατόμων με ειδικές ανάγκες και νευροεκφυλιστικές νόσους

Z

Συμβουλευτική Γονέων & Επικοινωνία με το Σχολείο

Η συμβουλευτική γονέων είναι αναπόσπαστο στοιχείο κάθε τύπου παρέμβασης στα παιδιά. Είναι σημαντικό ό,τι μαθαίνουν τα παιδιά κατά την παρέμβαση να συνεχίζεται και στο σπίτι. Για τον λόγο αυτό υπάρχει η αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση στο δύσκολο έργο των γονέων σε όλη το διάστημα που πραγματοποιούνται οι συνεδρίες. Η άρτια συνεργασία με τους γονείς ξεκινά από την ενημέρωση και τις κατάλληλες οδηγίες που τους παρέχονται με το πέρας της κάθε συνεδρίας. Προγραμματίζονται όμως και ολόκληρες συνεδρίες αποκλειστικά με τους γονείς ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να γίνει ανασκόπηση και αξιολόγηση της πορείας του παιδιού με στοιχεία από τον θεραπευτή, τους γονείς, ακόμα και τους δασκάλους του παιδιού όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Μάλιστα μπορεί να πραγματοποιηθεί επίσκεψη από την Ψυχολόγο στο σχολείο του παιδιού εφόσον κληθεί με σκοπό να βοηθηθεί τόσο το παιδί όσο και οι εκπαιδευτικοί που το φροντίζουν. Κρίνεται αν πρέπει να ακολουθήσουμε ένα νέο πλάνο παρέμβασης στο εξής, αν περνάμε σε άλλο στάδιο παρέμβασης ή αν πρέπει να ακολουθήσουμε το ίδιο πλάνο παρέμβασης αλλά με κάποιες τροποποιήσεις. Τέλος, οι γονείς μπορούν να συμμετέχουν στα σχετικά σεμινάρια που οργανώνονται και πραγματοποιούνται στον χώρο μας από την Ψυχολόγο Χρυσάνθη Ανδρόνογλου.

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μου

Πως θα μας βρείτε

Ευδόξου 38 - Νέος Κόσμος, 11743 Αθήνα

6944998431, 2107010689

chrysanthi andronoglou