online Συνεδρίες

Οι υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης (online συνεδρίες) είναι πλέον ευρέως διαδεδομένες στον χώρο της ψυχικής υγείας σε παγκόσμια κλίμακα και μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικά καλό μέσον για την αντιμετώπιση περιπτώσεων όπου εμποδίζεται η πρόσβαση στον Ψυχολόγο με φυσική παρουσία.

Άτομα από απομονωμένες και άγονες περιοχές, κινητικά εμποδιζόμενα άτομα, άτομα που διαβιώνουν στο εξωτερικό και επιθυμούν υπηρεσίες ψυχολόγου που ομιλεί την ίδια γλώσσα με εκείνα έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις πλέον χρησιμοποιούμενες και δωρεάν εφαρμογές τηλεδιάσκεψης όπως Skype, Viber και άλλες, να συμβουλευτούν τον Ψυχολόγο.

Οι υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης είναι κατάλληλες τόσο για Ψυχολογική Υποστήριξη όσο και για παροχή Συμβουλών, για την Προσωπική Ανάπτυξη του ατόμου και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. 

Τηλεδιάσκεψη (online συνεδρία) μπορεί, επίσης, να πραγματοποιηθεί  στην περίπτωση  που κάποιος επιθυμεί να μπει σε πρόγραμμα ψυχοθεραπείας η οποία κατά κύριο λόγο πραγματοποιείται μέσα από τυπικές ατομικές και με φυσική παρουσία συνεδρίες, αλλά κατ’ εξαίρεση αντιμετωπίζει κάποιο εμπόδιο το οποίο ανακόπτει την φυσική ροή των συνεδριών.

Στις περιπτώσεις αυτές σχεδιάζεται ειδικό πλάνο μικτών συνεδριών, δηλαδή με φυσική παρουσία και τηλεδιασκέψεις. Οι τηλεδιασκέψεις δεν ενδείκνυνται για κλινική και νευροψυχολογική εξέταση, ή για διάγνωση τόσο για πρακτικούς λόγους όσο και για λόγους ορθής κλινικής πράξης.

Η διαδικασία για την τηλεδιάσκεψη είναι απλή. Αφού έρθετε σε επικοινωνία με την Ψυχολόγο Χρυσάνθη Ανδρόνογλου, θα κλείσετε ραντεβού και θα λάβετε ηλεκτρονικά τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με την διαδικασία. Η τηλεδιάσκεψη διαρκεί 45 λεπτά όπως κάθε συνεδρία.

Πλεονεκτήματα online συνεδριών

Εξίσου αποτελεσματική πρακτική με την δια ζώσης θεραπεία

Πρόσβαση στον ψυχολόγο για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα

Πρόσβαση στον ψυχολόγο για ανθρώπους που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές

Η Επικοινωνία με τον θεραπευτή γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα και συνεπώς ο θεραπευόμενος εξοικονομεί χρόνο

Εύκολη στην πράξη η εφαρμογή της με την χρήση της τεχνολογίας

Μειονεκτήματα online συνεδριών

Δεν εφαρμόζονται σε ανθρώπους που πάσχουν από κάποια σοβαρή ψυχοπαθολογία.

Δεν υπάρχει απευθείας επαφή μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου η οποία είναι από πολλές απόψεις ευεργετική. Για τον λόγο αυτό συνιστάται ο συνδυασμός της διαδικτυακής θεραπείας με κάποια ή κάποιες δια ζώσης συνεδρίες.

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μου

Πως θα μας βρείτε

Ευδόξου 38 - Νέος Κόσμος, 11743 Αθήνα

6944998431, 2107010689

chrysanthi andronoglou